Rivolin viinit-illat.

Ravintola Rivolin teemallisissa viini-
illoissa tutustumme ja maistelemme viinejä rennosti illallisen lomassa.
Illan aikana keskustelemme viinistä ja ruoasta, palautamme mieliin viinin maistelua ja ennen kaikkea jaamme yhteisiä kokemuksia.
Illan ote elämyksellinen ja keskusteleva, ei tylsiä luentoja. Maisteltavana aperitiivi ja 5-6 viiniä.
Illan teemaan johdattaa viinimaailmasta pitkän kokemuksen omaava ja myös intohimoinen kotikokki
Juha ”viinipastori” Rantala Norex Selected Brandsiltä. Kesto noin 2-3 tuntia

Uuden maailman viinit haastavat
vanhan maailman klassikot
perjantaina 8.2.2019 klo 18,30

 

Vanhan maailman viiniklassikot ovat toimineet esikuvina uuden maailman viineille. Kun eurooppalainen viininviljelijä lähti 1800-luvun lopulla siirtolaiseksi uuteen maailmaan viiniköynnös mukanaan, oli hänellä tarkoitus valmistaa uudessa kotimaassaan rakkaan kotiseutunsa viiniä. Uuden maailman olosuhteet kuitenkin muokkasivat viinistä toisenlaisen.

Kun satavuotta myöhemmin uuden maailman viinit saavuttivat meidät, ihastuimme niiden täyteläisen pehmeään luonteeseen ja ne nousivat suosikeiksimme. Ruokaharrastuksen myötä vanhan maailman viinit ovat kuitenkin palanneet vahvasti pöytiimme.

Illan aikana Rivolin keittiömestarin Neil Fox´in menulle kilpakumppaneina pareittain uuden ja vanhan maailman viinit. Illan kuluessa myös paljon tarinaa, sekä uuden, että vanhan maailman viineistä ja tietenkin ruoan ja viinin yhdistämisestä niille. Tule nauttimaan ja katsomaan kumpi viinimaailma nousee suosikiksesi.