Rivolin viini-illat

Ravintola Rivolin teemallisissa viini-illoissa tutustumme ja maistelemme viinejä rennosti illallisen lomassa. Rivolin keittiömestari Neil Fox tiimeineen valmistaa  teemaan parhaiten sopivat annokset ja pääset valitsemaan niille sovitetuista viineistä omat suosikkisi. Illan aikana keskustelemme viinistä ja ruoasta, palautamme mieliin viinin maistelua ja ennen kaikkea jaamme yhteisiä kokemuksia. Illan ote elämyksellinen ja keskusteleva, ei tylsiä luentoja. Maisteltavana aperitiivi ja 5 viiniä. Illan teemaan johdattaa viinimaailmasta pitkän kokemuksen omaava ja myös intohimoinen kotikokki Juha ”viinipastori” Rantala Norex Selected Brandsiltä.  

Espanjan viinit – pitkiä perinteitä ja uusia tuulia

Espanjan viinit olivat pitkään meidän suomalaisten ykkösrakkaita viinimaailmassa, mutta uuden maailman viinien tulessa markkinoille Chilen viinit ponkaisivat ohi. Nopeasti Espanjan viinituottajien nuorempi sukupolvi vastasi haasteeseen ja pyyhki viineistä liiat pölyt uusimalla tuotantoa. Tästä hyötyi myös Espanjan perinteinen viinituotanto. Tänään Espanja on noussut taas viinimaailman kärkeen.

Illan aikana vierailemme Espanjan ”Eedenin puutarhassa” Riax Baixasissa, tutustumme Valencian jo melkein hävinneeseen lajikkeeseen Verdiliin. Klassisen Riojan haastaa laadussa rinnalle noussut Ribera del Duero. Kuulemme tarinan miksi tuottaja on nimennyt viininsä ”Honey Mooniksi” ja illan aloitamme tietenkin Espanjan kuohuvalla klassikolla Cavalla. Ja paljon muuta elämyksellistä tarinaa Espanjan viineistä.

Tule nauttimaan!

 

Alkumalja

Pares Balta Cava Vintage, DO Cava. Luomu, vegaaninen

 

  • Amuse bouche

 

 

Valkoviinit

Atlantis Albarinho, DO Rias Baixas.

Blanc d`Enguera, DOP Valencia. Luomu, vegaaninen

 

  • Paistettua kampasimpukkaa, mustekalaa ja chorizoa

 

 

Punaviinit

Baron de Ley Reserva, DOCa Rioja.

Camino Romano, DO Ribera del Duero. Luomu, vegaaninen

 

  • Paistettua härän filettä, morellia ja Fabada Asturiana

 

 

Jälkiruokaviini

 

HoneyMoon, DO Penedès.

 

  • Juustoja, oliiveja ja hunajaa

 

  • Crema catalana

 

 

Menu viineineen 75€ 

Hinta sisältää neljä ruokalajia ja keittiön tervehdyksen sekä yhden kaadon kutakin viiniä.

Viinejä voi myös halutessaan ostaa lisää:

-Cava 5€

-valkoviinit 6€

-punaviinit 8€

-jälkiruokaviini 5€